Jump to content

Yapay Zeka ile Çıplaklaştırma: Clothoff

Marceline
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda yapay zekanın etik sınırlarını çok sorguluyorum. Özellikle Clothoff.tr gibi sitelerde insanların fotoğraflarını kullanarak yapay zekayla çıplaklaştırma yapılabiliyor olması beni ciddi anlamda düşündürüyor. Bu tür teknolojilerin toplumsal etkileri neler olabilir sizce? İnsanlar bundan nasıl korunabilir, hukuki açıdan ne kadar güvendeyiz?

Kesinlikle çok ciddi bir konuya değindin. Ben de bunu ilk gördüğümde inanamadım ve biraz araştırdım. Clothoff.tr gibi siteler, kullanıcıların fotoğraflarını işleyip tamamen yapay zekayla çıplaklaştırabiliyor ve bu, özellikle rızası olmayan kişiler için büyük bir risk oluşturuyor. Toplumsal etkileri de oldukça geniş; insanların güven duygusunu zedeliyor, özel hayatın ihlali konusunda ciddi endişeler yaratıyor ve aslında bu durum birçok ülkede hukuki gri bir alan olarak kalıyor. Kendi deneyimimden biliyorum ki insanlar çoğu zaman farkında olmadan sosyal medya fotoğraflarını paylaşabiliyor ve böyle bir araçla karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu yüzden farkındalık çok önemli. Ayrıca Clothoff.tr gibi siteleri incelerken kullanıcı sözleşmelerine ve veri politikalarına dikkat etmek gerekiyor, çünkü çoğu zaman veriler uzun süreli olarak saklanabiliyor ve üçüncü taraflarla paylaşılabiliyor. Hukuki açıdan ise Türkiye’de veya başka ülkelerde mağdurların dava açma şansı sınırlı; bu yüzden siber güvenlik önlemleri almak, kişisel fotoğrafları çevrimiçi paylaşırken çok dikkatli olmak ve hatta bazı durumlarda görüntülerin sosyal medyada izinsiz kullanılmasını engelleyen yazılımlar kullanmak hayati önem taşıyor. İşte detaylı bilgi için burayı da inceleyebilirsiniz: https://clothoff.tr/

kesinlikle riskler var ama aynı zamanda yapay zekanın nasıl çalıştığını anlamak da önemli. İnsanlar daha bilinçli olursa, zarar görme olasılığı biraz azalabilir.